Minska matsvinnet med en matkasse

Att man minskar matsvinnet genom att beställa en matkasse är ganska givet. Här får du färdigportionerade storlekar på saker som annars säljs på storpack och därmed ofta slängs på grund av ett kort utgångsdatum. Många gånger så tänker folk att matkassar ska bli en dyr historia, men faktum är att priset per måltid går att likställas med att handla maten hos vilken ICA eller COOP-handlare som helst. 

Anledningen till detta är att omkostnaderna är väldigt låga för matkassarna och de har möjlighet att tjäna pengar på maten som säljs istället för att behöva tillaga den. Det enda som de behöver bistå med är att ta fram nya recept löpande och paketera maten i rätt förpackningar och leverera den hem till dig. 

Varje år så arrangeras ett event som heter Hållbarhetsveckan, det går att läsa mer på hallbarhetsveckan.se. Evenemanget arrangeras av respektive region där man under en veckas tid fokuserar på att ta in olika föreläsare och även utföra övningar och bjuda in för mingel och diskussion kring punkter som handlar om hållbarhet och hur vi bidrar till en bättre miljö. 

Dock har evenemanget på grund av rådande kris med Covid-19 och de restriktioner som varit haft uppehåll under 2020 och 2021. Nu planeras veckan att återinföras i flera av regionerna i Sverige under 2022 och en av punkterna som kommer att lyftas på evenemanget i Mölndal är just matkassar och dess miljöpåverkan. Vilket såklart vi tycker är superkul att höra!

Vår hemsida strävar efter att jämföra olika matkassar för att hjälpa dig som besökare att hitta just rätt matkasse för ditt specifika behov. Här handlar det om att jämföra äpplen med äpplen, saker som vi kollar på är bland annat:

  • Pris
  • Variation på mat och recept
  • Var de kan levereras
  • Kvalitet på råvarorna

Pris är självklart något som är viktigt för de allra flesta. Även variation på mat med goda och kreativa nya recept varje vecka något som uppskattas. 

Var och i vilken utsträckning som matkassarna kan levereras är en bidragande faktor till ett högt betyg om stora delar av Sverige täcks av aktören. 

Sist men absolut inte minst så kollar vi självklart på kvaliteten på råvarorna som levereras. Här är det ofta deras egna förpackningar som maten kommer i, vilket gör att man inte kan känna igen varumärken som Kronfågel eller Guldfågeln när det komme till Kyckling. 

Kommentering är avstängd.