Det finns många olika typer av dieter att hänge sig åt idag, beroende på vad man har för syfte och mål. En diet som blivit mycket populär är lchf. De som väljer att följa lchf brukar generellt vara väldigt noga med vad de stoppar i munnen. Denna diet är noggrant utformad med väl sammansatta ingredienser med målet att begränsa mängden kolhydrater man äter; LCHF står nämligen för Low Carbs High Fat (lite kolydrater, mycket fett).

Tanken är helt enkelt att man utesluter kolhydrater (framför allt snabba sådana) från sin diete för att optimera viktminskning och fettförbränning. Dessutom är det enkelt att minska sitt kaloriintag genom att utesluta en av de stora matgrupperna: protein, fett eller kolhydrater. Däremot kan det vara ganska farligt att utesluta protein och fett, vilket är anledning till att just LCFH har fått ett så stort inflytande.

Matkassar för LCHF-dieten

I likhet med många andra strikta restriktioner kan det vara svårt att variera sig eller hitta nya favoriter till menyn. Då är det möjligt att överlåta middagsplaneringen till någon annan. Kanske beställa en LCHF matkasse från någon av de olika leverantörer i menyn till höger som erbjuder det. Bläddra, läs och välj utifrån det som beskrivs kring olika matkassar lchf, och se fram emot middagen med spänd förväntan.

Det finns olika varianter anpassade för olika många dagar. Recept eller menyförslag finns ofta med och du kan själv skapa ett register vartefter över de rätter och ingredienser som du gillar bäst. På så vis kan dessa matkassar lchf hjälpa dig att skapa större variation i din diet även om du väljer bort vissa saker för att må bra. Det handlar om känsla och smak – rätt ingredienser tillredda och serverade på ett smakfullt och genomtänkt sätt.

Laga maten själv med middagstips från proffs

Vill du inte använda dig av en färdig matkasse utan behålla kontrollen över det du äter, kan du söka hjälp och tips på andra håll. Vi själv använder oss bland annat av dessa middagstips när inspirationen sinar och vi inte vet vad vi ska laga till middag, eller lunch för den delen.

Som sagt kan LCHF vara en ganska begränsande diet när det kommer till matlagning då man utesluter i princip alla kolhydrater. Därmed kan det ta tid innan man känner sig bekväm med att laga mat som passar dieten. Som tur är LCHF också en av de mest populära dieterna på marknaden (eftersom den är så pass effektiv), och därför finns det många sätt att underlätta för dig själv. Vi föreslår att du tar en titt på både de matkassar och recepttipsen vi har rekommenderat då det med största sannolikhet kommer göra det lättare och roligare för dig att hålla dig till dieten.

Följer du en annan diet så har vi tips och inspiration för det också. I menyn till höger hittar du länkar till de laktosfria matkassar, vegetariska nyttiga matkassar samt en guide om glutenfri mat & glutenfria matkassar.