Fördelar med matkassar i hushållet

Fördelarna med att ha en matkasse är många och denna artikel skrivs i samarbete med sajten designmedomtanke.se som drivs av Lina som bloggar om sitt liv och intresse kring hem och inredning. Hon personligen tycker även om matkassar och det var på den vägen som vi kom i kontakt.

Fördelarna med matkassar är många och nackdelarna få. Vi kommer i denna artikel gå igenom de främsta fördelarna.

  • Hjälp med recept
  • Mat efter tallriksmodellen
  • Spara tid
  • Spara pengar
  • Slippa handla i affären
  • Minska matsvinnet
  • Kontrollera ditt näringsintag

Alla kan vi nog känna igen oss i frågan vi ställt oss “Vad ska vi äta i veckan?”. Efter många års matlagning så är det inte konstigt att det upplevs enformigt och som att man äter samma mat alldeles för ofta. Här får du tillgång till både goda och nyttiga recept och får chansen att testa på ny typ av mat. 

Du får en välbalanserad kost som utgår ifrån den klassiska tallriksmodellen där du även får i dig frukt och grönt med de mineraler och vitaminer som kroppen behöver.

Du sparar både tid och pengar på att prenumera på en matkasse. Du slipper tiden det tar att åka till affären för att handla och sparar även pengar genom att slippa köpa en hel av någonting som du bara behöver en liten del av, som i sin tur får kastas för att den inte äts upp. I o med detta kommer vi in på miljöpåverkan, att vi hjälper till att reducera matsvinnet. Ingen risk för att laga för mycket mat med en matkasse. Här får du en kost som är portionsbaserad så att det blir perfekt. 

Tack vare de förportionerade rätterna så får du även full kontroll på ditt näringsintag och kan både gå upp och ner i vikt beroende på vad du eftersträvar för tillfället om så önskas. Du får kaloriuträkningen på samtliga recept och kan därför hålla full koll på hur många kalorier du äter varje dag. 

Kommentering är avstängd.